Sahabat Amat Sejati :) Saya wajib follow sesiapa yg follow saya =)

di mana Dia di hatiku?

Sunday, February 13, 2011

27 stop couple!start nikah!








               


              Apa pendapat anda tentang kisah ini?? Penulis tak nak komen ape2. Sekarang giliran sahabat2 pula yang beri pendapat..Komen,jangan tak komen...Nilailah sendiri..Semua dah tau tentang hukum couple tapi tak nak juga elakkan..erm...Fikirlah sendiri..


   p/s:Semoga amar makruf nahi mungkar prinsip kite semua.Insya Allah...

27 comments:

12-21 said...

dialog dia xnmpak sgt =)

ismi jannati said...

salamun alaik....erm..asif.insya Allah.akan dibesarkan..syukran sudi ziarah..

Mat Pintu said...

$$$duit, duit duit$$$ mana nak cari? haha

Anonymous said...

Sila klik pada gambar utk besarkan. Mudah je tu.

LIVESTRONG said...

bercinta lepas nikah lagi indah:))

Akin Saidah said...

absolutely agree wif livestrong

ismi jannati said...

mat pintu:buat ape cari duit kalau hidup hanya membuat maksiat di atas dunia.carilah keredhaanNya..nescaya e2la harta yang paling berharga..Insya Allah

ismi jannati said...

livestrong:yup..so?nikahlah..hehe..moge suami soleh menunggumu.Insya Allah..

ismi jannati said...

akin..:setuju3..

putrifarez said...

diolog yg besh dan tajuk yg hangat...
bukan senang nak kawin...
kena penuh ilmu di dada...
supaya kawin cerai tidak menjadi satu tren...
seperti hari ini kita kawin esok kita cerai...

Profesor Adab said...

Mukjizat Balaghah Al-Quran & Sejauh Mana Kemampuan Kalam Arab Menandingi Kalam Allah
www.rosemujahid.blogspot.com

ismi jannati said...

putrifarez:Alhamdulillah.e2la yg dharapkn oleh penulis.supaya sahabat tau setinggi mane ilmu yg perlu ada dlm diri kte sblum mlayari bhtera perkahwinan..so,pkrla.mampukah skrg kte kawen?wahai shbt,perkhwninan bkannye satu permainan.yg diikuti hawa nafsu.suburkn ia dgn keimanan.insya Allah.mge pasangan soleh@solehah menanti kte..

ismi jannati said...

profesor:bley jelaskn 'mukjizat couple'?nauzubillahi min zalik.

Lukhman Abdul Taib said...

Salam.

Lawak, tapi pedas cilinya.

junaid said...

nak start nikah,kne start cari mar'ah...nak cari mar'ah,kne cari yang solehah...nak cari yg solehah kita kenalah dulu berubah....nak berubah,kenalah mendekatkan diri kepada ALLAH....

semuanya bermula dengan mengenaliNYA...tidak mungkin kita akan mendapat cinta jika tidak kenal dengan pencipta cinta....:)

ismi jannati said...

lukhman:yang pedas e2lah yang perlu dihadapi..ada yang tersurat dan yang tersirat..

ismi jannati said...

junaid:mar'ah sejuta dihadapan.tetapi yang berakhlak dan solehah satu daam jutaan permata berkilauan di hadapan mata.maka,pilihlah wahai mujahid,wanita beragama..bukan kerana cantik rupanya..hawa?banyak khilaf dalam soal aurat dan hati.Masya Allah..moge kaum adam tidak menguji kami dengan pujianmu..kerana iman kami begitu rapuh..Insya Allah,akan diperbaiki akhlak ini.

Kalam Addin said...

lawak kartun tu..tp bnyk pengajarannya...hehee~

ismi jannati said...

kalam:pengajaran e2lah yang perlu diambil..so,jangan couple2 ye akhi addin..terus je nikah..jage hati jage iman..insya Allah..mar'ah solehah menantimu...

ezzat said...

betul, kalau suda ada pilihan jangan ditunggu lama-lama
yah~

delarocha said...

bagus la terus nikah..couple lama2 pun tak elok

iniatiqahtau. said...

ASSALAMUALAIKUM!!! SAYA NAK MINTA SHARE BOLEH TAK?!?! CUTE SANGAT COMIC NI!!!

ismi jannati said...

silakan...

nurul-chan... said...

salam...mmg comel sungguh komik ni..mohon share ye,moge leh jd manfaat utk sume..n as a thing to ponder^_^

ismi jannati said...

wslm wbr..silakan..semua milik Allah

RIDZUAN OMAR said...

kita mmg boleh bernikah walaupun ekonomi kita xkukuh,tp masalah skrg ibubapa..lagi plk klu kita ni lelaki..mcm2 si belah perempuan utamakan dulu sblum bernikah..nk keje best,nk ade rumah,nk ade kete..hadoii

Noor Nazreena said...

pada pendapat saya mmg betul cara ini , kalau dah ada pilihan hati seeloknya nikah dahulu ... dalam islam pun dah bagi guideline untuk lakukan apa yang wajib dulu seperti majlis akad nikah yang sederhana mengikut kemampuan pasangan yang bakal membina masjid ... x elok tangguhkan perkara yang baik.

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Semua milik Allah 2010 hingga kiamat