Sahabat Amat Sejati :) Saya wajib follow sesiapa yg follow saya =)

di mana Dia di hatiku?

Wednesday, February 16, 2011

25 Bahayanya Jadi Muslimah Solehah..



"ohh..calon zaujahku..solehkah aku utk dirimu yg solehah?"

...kerna pemuda biasa dan pemuda soleh akan 'mengintip'mu, ter'kenang'mu.., sedang berfikir bagaimana mahu 'merisik'mu, 'melamar'mu..sedang menghitung2 diri mereka 'layak atau tidak layak'..pastinya mereka sedang berusaha utk mendapatkanmu..walau apa cara sekalipun..

..aduh..lakunya muslimah solehah...





25 comments:

Anonymous said...

"Rabbana hab lana min azwajina wa dhuriyyatina qurrata A'yunin waj'alna lil-muttaqina imama." [Quran Al-Furqan: 74]

Mujahadah said...

:) Muslimah solehah layaknya untuk lelaki soleh. Mudah2an enti dpt lelaki soleh ye....

LIVESTRONG said...

harapnye juga.tp..tinggi betul angan angan tu

. N U R I L L A H E E . said...

assalamua'alaikum w.r.h , subhanallah ya ukhti , sependek-pendek coretan tp mmbawa mksd yg mndalam .

mohon share ^_^

Miszeifa Salahuddin said...

lelaki2 yg baik adlah utk perempuan2 yg baik~

tqaroslan said...

=) like2

ismi jannati said...

mijahadah:Amin ya Rabbal a'lamin..moge kutemui lelaki itu..INsya Allah.

ismi jannati said...

livestrong:bukan sekadar angan2 biase..teruskan usaha,targetkan hati mujahadah,insya Allah..biiznillah

ismi jannati said...

nur:wslm..w.b.t..Alhamdulillah..Silakan2..semua milik Allah..Sharing is caring..

ismi jannati said...

misz:yup..Attoyyibin littoyyibat..

ismi jannati said...

tqroslan:like..and then choose your way to heaven.Insya Allah.jannatul firdausi..

an_Nur said...

likeeee!! nak share!~

ismi jannati said...

an nur:silakan2...

junaid said...

hmmm...kalau pemuda biasa mungkin dia akan melakukan sume tuu...tapi kalau betul la pemuda tu betul2 soleh luar dan dalam, dia xde masa nak ngintip dan sume perkara yg sewaktu dengannya tu sebab hati die terlampau sibuk memikirkan bagaimana hubungannya dengan ALLAH rabbul i'zzati....kalau 'pemuda soleh-look-like' mungkin boleh jadi laa wat sume tuu...huu...

dan berjaga2 juga bagi perempuan supaya tidak timbul perasaan u'jub dlm diri jika mereka menjaga segala tingkah laku mereka dengan menganggap ramai lelaki mengimpikan mereka wlaupun boleh jadi kenyataan itu benar....kullu lillah faqot...:)

junaid said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

kena fahami dgn kiasan semata-mata ye. jgn tersalah faham. lain caranya pemuda biasa dan pemuda soleh 'mengintip'. bukan lah bermaksud 'sekodeng'. ;P

Anonymous said...

salam ziarah,ana ske entry yg enti msukkn nie...

hamba ALLAH said...

Salam dinda jannati..

" Apabila hati terikat dengan ALLAH SWT, kembalilah wanita dengan asal fitrah kejadiannya, menyejukkan hati dan menjadi perhiasan kepada dunia. Si gadis dengan sifat sopan dan malunya, anak yang taat kepada ibubapanya, isteri yang menyerahkan kasihnya, kesetiaan dan ketaatan hanya pada suaminya. Moga terdidiklah hati menjadi Seindah Mawar Berduri agar dizinkan Ilahi menghiasi Taman Firdausi sebagai Wardatul Jannah di Syurgawi nanti.."

Syukran ya habibi.. :-)

Ms. LaLA said...

suke nye blog nie.... selamat maju jaya..

CiK PoT 's said...

cantiklah blog dik.... suke tengok...

Anonymous said...

berdoa la utk memiliki yg terbaik...Allah sukakan hamba Dia yg berharap kepada Nya...

hardy boy said...

Menarik blog nie (^_^). thanks krn follow sy kembali...

akmal said...

menarik :)

Afikah Aziz said...

Assalamualaikum kak...comel gmbr yg pki niqob kt sebelah kiri ni...Ika nk buat gk tp xtau ambik ktne...andai leh copy,Ika nk copy ye...syukran kak ;)

~gaDiS hiJrah~ said...

suke entri ni!=)

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Semua milik Allah 2010 hingga kiamat