Sahabat Amat Sejati :) Saya wajib follow sesiapa yg follow saya =)

di mana Dia di hatiku?

Sunday, October 17, 2010

53 Siapa Kata Couple Haram?



(klik utk besarkan gambar, hnya di blog ni)

Salam, 

Couple dah jadi halal...=)
Puas hati tak semua? Puas?

Wslm.

53 comments:

Kalamhati said...

hehe betuul sangat!so sesapa nk kapel tu..nikah la cecepat ye..=)

asri said...

terjah disini tengok tengok blog ini cerita couple2...hahahhaah...korang apalagi nikah cepat boleh couple2 kat tepi sungai...!!!hehheeheeh

AnWaRnAiM said...

ohyeah...boley la kapel lepas nikah , haha XD

ismi jannati said...

kalamhati: jom kita kapell...apa tunggu lagi huhuhu

bro asri: bukan takat tepi sungai...dalam sungaiii pun boleyyy hahahhaa

anwarnaim: =)

shameel Iskandar said...

salam ya ukhti.

Betul tu couple halal ba'da nikah. Tapi kena jaga kalau qabla nikah.

Che Li said...

best wo couple lepas nikah.... hehehe

mama hidayahamin said...

betulkah????? sukanya.... hehehehehe

ahmad din said...

Cara yang terbaik! :)

Bb Hussain said...

ba'da nikah mmg halal kan ;)

ismi jannati said...

che li: mana ada nikah yg tak besttt..huk2

mama: mama dah nikah ke blum ? =p

ahmad din: alternatif yg terbaikkk ~~

Bb Hussain: ba'da memang..tp Qobla..jangan..heheh

edda(",) said...

owh.. dah halal ye??? kena nikah dlu baru halal nyeee... tak gitu?heeeeee

Jejaka Terhangat said...

nth diorg..kecoh2 je nak pertahankan kapel sblm kawen tu taked buat maksiat..kunun2..

senang2 kawen je..dah sah2 halal..kan2..ngehh..

Oney Nurislam said...

oh ye ke...

usop said...

ya couple ler selepas nikah, couple selepas nikah pastinya halal...

Affan Ruslan said...

Macam parody je. Hehe. Nice entry

ultraman_88 said...

halal dan terbaik..hehe

SiBulan said...

betol2..nikah dulu then couple la puas2..
sume yg haram da jd halal..

Un Phat Lee said...

nak kahwin lah macam nih.ehe XD

ismi jannati said...

huhu..kawin2 la sume cepat2..

tp sy masih duk fikir2 ni..macam mana la caranya nak jadikan couple sblm kahwin tu halal...huhu..macam tade cara je...semua cara menunjuk kepada terus nikah..huhuh

Zila a.k.a Ka-Ching said...

couple sebelum kawen tu banyak menjerumus kepada maksiat jer..x ramai yg reti kawal nafsu.

sy bangga kawen muda....huihuihui~

Anonymous said...

wah kak zila kawen muda =) syabas!! boleh dijadikan idol ni..huhu

mello said...

salam.. yup semestinya berkapel setelah menikah itu halal.. heee :)

syamsid dhuha said...

mak aih kalo cite sal kapel kompem HIT giler lah . haha

Solihin Zubir said...

tak sabar rasanya nk kawen.. hehe..

crewz said...

jgn tunggu lama².. nanti di kebas orang.. hehe

Mohd Hafiz said...

jgn kmu jdkan ISLAM itu agama kmu... jdkanlah ISLAM itu "DIN" Cara Hidupmu... kerana ISLAM itu bukan sekadar agama.. yg terlafaz di bibir sahaja... bahkan ianya lebih dr itu kerana ISLAM itu indah.. Islam itu syumul....

Salam ukhwah dr ana... :-)

kelana fana said...

salam. kalau 'dating' sblm kawen blh x? :)

waveX said...

semoga Allah mempermudahkan usaha dakwah kita..Ameen..

Entry ringkas yang berkesan..semoga anak2 muda sekarang dapat ambik pedoman...Keep it up..

Anonymous said...

Dating sebelum kawin..tu kontroversi sikit tu sebab hampir kebanyakan org Islam buat.. Apa kata dating tu bawak ayah mak sekali join? Huk2..

AJ said...

itulah sebaiknya..serahkan diri anda pada isteri/suami sahaja..:P

Encik MamaT said...

kawen awal.. best... hehe

luvly mya said...

Alamak muda lagi untuk kapel halal :)

MyraLove =) said...

sweetnyee...nak kapel lah jugak..aha! =)

Ainismaira said...

couple tp xjmpe boleh x? hee

faizz/hani said...

kawen jer senang...compem halal...

l bro m said...

sy x puas hatiiii.. mmg x puas hati!!!!!

suzie rahman said...

wah best2,,xmo kpel2.nk nikah!

NURULekmiRabat said...

dah halal ke? Wa..bagus..selamat pengantin baru. :)

ismi jannati said...

@shameel Iskandar

Qabla boleh gak ek? huhuh

ismi jannati said...

@NURULekmiRabat

Amboi2..baru sekolah menengah lah huhuh..lambat lagi nak kawenn =p

ismi jannati said...

@Ainismaira

Couple tapi tak jumpa..yang tu saya kurang arif..kena tanya ustaz atau ustazah..tp kalo tanya depa..sure depa akan smash kata tak bleh kapel pun..huhu

TUKANG KATA said...

ba'da nikahh..

laisa qobl

:)

Mohd Hafiz said...

jgn kmu jdkan ISLAM itu agama kmu... jdkanlah ISLAM itu "DIN" Cara Hidupmu... kerana ISLAM itu bukan sekadar agama.. yg terlafaz di bibir sahaja... bahkan ianya lebih dr itu kerana ISLAM itu indah.. Islam itu syumul....

Salam ukhwah dr ana... :-)

AnWaRnAiM said...

salam, mnx kebenaran nk amik gmbar ni ltak kt blog eyh, huhu cantik la gambr2 kt blog ni..

abgreds said...

salam...
tulis dan baca mumang mudah..
harap diberi kekuatan iman untuk praktik kepada mereka yang dimaksudkan..

M.M said...

assalamualaikum. urmm, ♥ ^^

*salam ukhuwah fillah. ♥
chantek gambar Alhamdulillah, edit sendiri ka? ♥ ^^ tapi lagi chantek tuannya & lebih chantek akhlaknya insyaALLAH. ♥

mimies said...

slm

sukala post ni..
tgin nak copy..
utk smpanan sendiri..
arap dibnarkan..

syukran..=)

ismi jannati said...

wslm..silakan...semua milik Allah..

pengembara said...

suspen...suspen...

ahmad said...

saya tak cauple pun sebelum kahwin kekal sampai sekarang

ayie said...

ba'da tu mksudnya "selepas" ek? haha

PhantoMagic said...

Assalamualaikum...saya curious la...kenapa muka lelaki tu macam Matsumoto Jun sket laa ???

ismi jannati said...

ayie..yup

photo:wslm wbr.yup..memang muke matsumoto pun.just edit sket je

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Semua milik Allah 2010 hingga kiamat