Sahabat Amat Sejati :) Saya wajib follow sesiapa yg follow saya =)

di mana Dia di hatiku?

Saturday, January 1, 2011

14 TAHUN BARU?Diriku,dirimu dan hatiku...





Alhamdulillah..Diri ini masih lagi diberi peluang untuk beramal didunia yang fana ini.Dunia yang bagaikan penjara bagi orang mukmin dan syurga orang yang kufur akan nikmatNya..Perlu diingati,dunia hanyalah tempat persinggahan,bukan tempat penginapan.Ingatan buat diriku yang semakin hari semakin leka dengan gelodak jiwa dan mainan perasaan nafsu.Masya Allah.

Ini mungkin entry terakhir saye bagi tahun 2011 kerana terpakse memberi peluang perjalanan bagi meraih kejayaan dalam SPM 2011.Orang kate kite kene sungguh2 dalam dakwah dan pelajaran.Ia terserah kepada mereka.Bagiku,saye tidak mampu untuk melakukan kedua2 nye serentak.Mungkin dakwahku bukan di blog ini buat sementara.Apepun akanku sematkan tinta dakwah di jalan yang lain.Insya Allah.Hari isnin dah mulakan sesi persekolahan.Maka bermulalah perjalananku sebagai pelajar form5.Ustazah pernah berpesan kepada kami,f0rm5 ini sedikit mencabar kekentalan iman..pelajar2 f5 nie jugelah yang akan dihurungi oleh semut2.Kami hanya diam.Tanda memahami maksudnye.

Kepada hatiku,jangan pernah lagi memainkan lagu kecamuk cinta.Aduhai.kadang2 tewas dalam melayaninya.Kepada sahabat2 f5 taun baru ni,saye berharap kite semak balik amal kite f4.apa lagi yang perlu dinilai.adakah neracamu berat timbangan pahala?atau dosa?fikir2kanlah.Yang pernah kecewa dalam imtihan yang lalu,ku amanatkan carilah seribu kekuatan untuk menghadapi imtihan SPM.Ku turut kecewa dengan keputusan SMU yang baru diumumkan baru2 ini.Alangkah sedihnya hatiku.Ya.Aku redha.8 mumtaz sahaje yang bisa kuraih.Walaupun begitu,syukur kerana masih lagi bisa menempatkan diri dalam kalangan pelajar cemerlang.Okla.teruskan perjuangan ye wahai insan yang dirahmati Allah sekalian.Ingat.Cinta itu fitrah atau fitnah?Renung2kanlah wahai iman sekalian.SPM 2011 menantiku.Akanku menongkah dengan maju.Insya Allah.9A’S menjadi matlamatku.Jumpa lagi lain waktu.

Ya Rabb,sentuhlah hatiku disaat ku hilang semangat,peluklah hatiku ini dikala ku lemah menghadapi ujianMu.Ya Allah,jangan biarkan hidupku gundah gulana,jangan biarkan aku terluka dek angin bayu,tersungkur dek lantai bergoyang.Sesungguhnya aku yakin,hanya padaMU,aku bergantung harap.peliharalah imanku selalu,kekalkan mardhatillahMu dan berikan kekuatan padaku tika dugaan mengelilingiku.Amin Ya Rabbal A’lamin.


14 comments:

Ismy Sya said...

assalamualaikum . | buat yang terbaik.Sm0ga dirahmati Allah .. jumpa lagi ya ukhti jannati . free-free postlah entry lgi ya . :) | wallahua'lam.

haway mutasawwil said...

salam.la skoloh yik jgk la ni?tahniah la dpt 8 mumtaz.hebat dh tu.tp spm susoh lg kot.tp jauh susoh blaja uni lg.~hee.hadapinya dgn tabah

ismi jannati said...

ismy:waalaikumusalam.w.b.t
Insya Allah.seringkanlah doamu buatku yang faqir ini.Faqir dalam kullu hal.Subhanallah.syukran kassira ya ukhti.Insya Allah..

ismi jannati said...

haway:wslm.w.b.t
iyela.sekolah yik tu.huhu.syukran ye akhi.Susah mane sekalipun yang itlah kite kena hadapi.kan?ye ke?takutnye nak masuk u..Insya Allah.Doakan saye ye..

anep said...

As salam. baru spm? terkejut. ingat dah 20 above. penulisan orang-orang matang.

selamat berjaya.

ismi jannati said...

wslm.huhu.iyela akhi.baru spm.kalau dah 20 keatas tu bley dah slow2 bina baitul muslim..hehe.matang?ye ke?Syukran.moge doamu selalu mengiringi hamba yang serba kekurangan ini.,Insya Allah.same2la kite meraih redhaNya.Amin.

. N U R I L L A H E E . said...

Assalamu'alaikum wrhmatullah ...

MasyaAllah . Ana jga trkejut mngetahui ukhti bru mnginjak 17thn .

Alhmdulillah , Allah mmberi stiap hmbaNya dgn klbhan trsndri .

Do'a ana buat ukhti sntiasa mngiringi insyaAllah .

Moga mncpai kjayaan dgn jayanya insyaAllah , fid dunia wal akhirah . (^_^)

musafir muslimah said...

aslmkm..
wahh.. nk spm ya? bitawfiqh wannajah dik! ^^

along79 said...

Selamat tahun baru...
semoga tahun ini lebih baik dari tahun lalu...
dan semoga iman dan amal juga akan bertambah...

ismi jannati said...

nurillahee:waalaikum.w.b.t
Alhamdulillah.ye ke?Syukran ya ukhti.Insya Allah.Ameen ya rabbal a'lamin.

ismi jannati said...

musafir muslimah:wslm.w.b.t
Alhamdulillah.memasuki fasa SPM ukhti.Insya Allah.Jangan lupe titipan doamu untukku yang dhaif ini ye.

ismi jannati said...

along79:selamat tahun baru juga.Insya Allah.Same2lah kite mengejar cinta Illahi disamping keredhaanNYA.Subhanallah.

nor syifa' :) said...

assalam..
akak doakan adik berjaye dalam imtihan besar nie,
kne kuat sket balajar ye,
xleh malaz2..usaha kene lebih..
insyaallah..ade ganjaran..
adik kenal kak asyirah che razak x??

ismi jannati said...

wslm..w.b.t..YUp.insya Allah.doakan adikselalu erk.Moge Allah kaseh.Kaksyirah??huhu.adik ipar tu..hehe.gurau jela..kenal sangat.

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Semua milik Allah 2010 hingga kiamat